Valg af studieretning på EUS 5 uger Online

Når du tilmelder dig til EUS 5 ugers forløbet, kan du vælge mellem Kontor, Butik eller Handel

Dit valg af studieretning afgøre hvilet uddannelsesspecifikt fag du skal have på EUS forløbet. Det er samtidig afgørende for hvilken type elevplads du kan søge, når du er færdig med din EUS Online. Nedenfor kan du læse mere om valg af studieretning. Hvis du er i tvivl er du velkommen til at kontakte os.

 Vælg den korrekte studieretning på dit EUS forløb

Når du tilmelder dig til EUS Online skal du vælge mellem Kontor, Butik eller Handel som studieretning. Hvis du allerede har en elevplads er det meget afgørende at du vælger den studieretning, som giver adgang til det hovedforløb du har fundet elevplads inden for.

Hvis du ikke har fundet elevplads endnu, skal du gøre dig nogle overvejelser om hvad du kunne tænke dig at arbejde med, inden du vælger din studieretning.

Når du er færdig med dit EUS 5 ugers forløb har du dog mulighed for supplering af studieretning ud fra følgende:

 • Hvis du har en STX, HF eller HTX og har taget Kontor som studieretning, har du mulighed for at supplere med Detail eller Handel
 • Hvis du har en STX, HF eller HTX og har taget Detail eller Handel som studieretning, har du mulighed for at supplere med Kontor

Bemærk venligst:

 • at studieretning Kontor kun giver adgang til elevpladser inden for kontor
 • at studieretning Detail giver adgang til elevpladser både inden for Detail og Handel
 • at studieretning Handel giver adgang til elevpladser både inden for Detail og Handel
 Oversigt over hvilket brancher / job de forskellige studieretning giver adgang til

KONTOR

Hvis du vil arbejde med information, markedsføring, IT, administration og lettere økonomiopgaver, skal du vælge Kontor som studieretning.

Kontor som studieretning

Her får du en grundlæggende viden om de forskellige opgaver på et kontor. Du kommer til at stifte bekendtskab med virksomhedens interne og eksterne kommunikation, bogføring, databehandling og brug af IT i hverdagen.

Stort set alle virksomheder har administrative opgaver som løses på et kontor. Når du vælger kontor som studieretning kan du vælger mellem mange forskellige retninger for kontor på dit hovedforløb:

 • Administration
 • Offentlig administration
 • Økonomi
 • Revision
 • Spedition
 • Shipping
 • Advokatsekretær

Læs mere om kontoruddannelsen på ug.dk

BUTIK

Hvis du vil arbejde i forretning med opgaver inden for butiksoptimering og personlig salg herunder kundebetjening og kundevejledning, skal du vælge Butik som studieretning.

Butik som studieretning

Detailbranchen er en spændende branche med mange udfordringer og ikke mindst muligheder. Branchen er i høj grad styret af udviklingen af kundernes efterspørgsel (behov, trends, vaner mv.). Men også den teknologiske udvikling har sat sit præg på branchen, specielt i forhold til e-handel.

På uddannelsen vil du stifte bekendskab med salgspsykologi, målgruppevalg, markedsføring, e-handel, budgetlægning og ikke mindst butiksindretning.

Når du vælger detail som studieretning kan du vælger mellem mange forskellige retninger for detail på dit hovedforløb:

 • Salgsassistent
 • Dekoratør
 • Blomsterdekoratør
 • Uddannelsen kan også være et godt springbræt til dig der gerne vil være selvstændig

Læs mere om butiksuddannelsen på ug.dk

HANDEL

Hvis du vil arbejde med salg, indkøb, logistik inden for business to business (b2b) typisk på et kontor, skal du vælge Handel som studieretning.

Handel som studieretning

Med studieretning Handel kommer du til arbejde på virksomhedens kontor, og beskæftige dig med virksomhedens handel med andre virksomheder. Det kan både være inden for salg, indkøb, produktion, logistik eller markedsføring.

Under uddannelsen vil du stifte bekendskab med handel mellem virksomheder. Både det rent praktiske inden for salg og indkøb, men også hele lovgivningsområdet. Det er nemlig nogle helt andre regler og love, som gøre sig gældende når virksomheder handler med hinanden, i forhold til når en virksomhed handler med en privat forbruger.

Når du vælger handel som studieretning kan du vælger mellem mange forskellige retninger for handel på dit hovedforløb:

 • Handelsassistent (salg)
 • Indkøbsassistent
 • Logistikassistent

Læs mere om handelsuddannelsen på ug.dk

Hvis du har spørgsmål til valg af studieretning på EUS 5 ugers Online er du velkommen til at kontakte vores uddannelsesvejledning.

Læs EUS som fjernundervisning

Du kan tage en EUS hjemmefra via din computer – Læs EUS online og planlæg selv din tid

EUS 5 uger er et online forløb til sig der har afsluttet STX, HTX eller HF og gerne vil have en erhvervsuddannelse inden for Kontor, Butik eller Handel. EUS supplerer din gymnasiale uddannelse med merkantile fag og gør dig klar til at starte på en elevplads i en virksomhed allerede efter 5 uger.